Nieuws

 

NIEUWS| 6-10-2014 

Helaas is het niet meer mogelijk om u aan te melden voor dit onderzoek. Voor mensen die depressievrij willen blijven en mee willen werken aan onderzoek is er nog een andere mogelijkheid om mee te doen aan een gerelateerd onderzoek “doorbreek het ritme van depressie”. Zie de website http://www.doorbreek-depressie.nl/index.php/groepstraining-36/het-onderzoek voor meer informatie.

 

- 18 juli 2014: HET ONDERZOEK IS VOL! Aanmelden is niet meer mogelijk. - 

Hieronder staan alle nieuwsberichten die geplaatst zijn op www.blijfdepressievrij.nl

NIEUWS| 10-07-2014

Het onderzoek loopt ten einde. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar! Wilt u nog deelnemen? Meld u dan snel aan via deze site.

NIEUWS| 10-02-2014

Zorgen om kinderen met psychisch probleem

Een aantal zorgorganisaties roept de leden van de Eerste Kamer om zich sterk te maken voor de rechtspositie van kinderen die gebruik maken van psychische zorg. Lees verder..http://www.nu.nl/politiek/3697547/zorgen-kinderen-met-psychisch-probleem.html

NIEUWS|  20-01-2014 

Blue Monday, feit of fabel? 

Vanavond om 17:30 te zien bij Show Vandaag op SBS 6, een interview met Claudi Bockting, professor aan de Rijksuniversiteit Groningen en expert op het gebied van depressie. Claudi Bockting heeft de training van het Blijfdepressievrij onderzoek ontwikkeld. In het interview spreekt zij zich uit over Blue Monday. Is Blue Monday echt de meest deprimerende dag van het jaar?

Nieuws| 5-11-2013

Nationaal Preventie Programma

Amsterdam, november 2013

In 2014 gaat het Nationaal Programma Preventie van start, op voorstel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een van de belangrijke speerpunten is het voorkomen van depressie. ´Het onderzoek ‘Blijf Depressievrij’ sluit hier mooi op aan´ aldus Margo de Jonge, psycholoog en onderzoeker binnen Arkin.

Arkin neemt het voortouw op het gebied van terugvalpreventie bij depressie. Al twee jaar onderzoeken zij of een psychologische training extra bescherming biedt tegen een terugval bij depressie. Deze nieuwe training is speciaal ontwikkeld voor mensen die nu geen depressie hebben maar terugval willen voorkomen.

Arkin hoopt met de resultaten van het ‘Blijf Depressievrij’ onderzoek bij te dragen aan een verbetering van de behandeling voor mensen die een depressie hebben doorgemaakt.

Er zijn inmiddels meer dan 500 aanmeldingen binnen gestroomd, dit is uitzonderlijk voor een wetenschappelijk onderzoek. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar om deel te nemen. Geïnteresseerden kunnen informatie vinden op www.blijfdepressievrij.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>